A levendula sok mindenre jó…

2014 Sze 14

 

A levendula sok mindenre jó…
A levendula sok mindenre jó…. erről írtam is az oldalamon, de most azokat  a felhasználási módokat szeretném megosztani, amelyek számomra is újnak hatottak, a vásárlók osztották meg velem.

Ebben a témakörben arról is szeretnék írni, hogy lehet a levendula  egy másik termék alapanyaga.

Ehhez várok ötleteket, tapasztalatokat és azt is szeretném, ha egyszer kis csoportokban ezeket együtt valósítanánk meg.

Tavasszal kezdtem termékeim értékesítését és ezalatt a rövid idő alatt is nagyon kedves és kreatív emberekkel ismerkedtem meg. Szívből remélem, hogy ők ennek a blognak aktív szerkesztői lesznek.

….és most kezdjük a boszorkánykodást, mire is jó  még a levendula:

Fülgyulladás:
Sokan szenvednek ettől a betegségtől és ki gondolná, 1 csepp levendulaolajat a fülbe csepegtetve  gyógyír lehet.

Hátfájás:
Tapasztalatok alapján csillapítja a fájdalmat. Az érintett területet kell bemasszírozni a levendulaolajjal. Ha rendszeresen alkalmazzuk, akkor növényi olajba vagy krémbe kevert levendulaolajjal tegyük mindezt (50ml olajhoz 5 csepp levendulaolaj).

Allergia:
Ezen én is meglepődtem először, de már többen kifejezetten ennek a tünetnek a csillapítására vásároltak levendulaolajat. Párologtatással, belégzéssel enyhíti a panaszokat.

Fejfájás:
A halántékot masszírozzuk be a levendulaolajjal és pár perc múlva máris enyhülést érezhetünk.

Mint alapanyag:
A levendula termesztésnél figyelek, hogy vegyszermentesen gazdálkodjak. (A levendulák között a gyomtalanítás hagyományos művelettel – kapálással és gyomlálással –  történik.)

A levendula ezt meghálálja és  így lesz a lepárlás eredménye egy igazán tiszta, 100% természetes esszenciális olaj, mely higítás nélkül kerül a kis üvegcsékbe.

Ez a garancia, hogy valóban hat sok mindenre.

Bőrápolás
Mindig javaslom hölgy vásárlóimnak, hogy nyugodtan használják bőrápolás alapanyagént is.

A legegyszerűbb felhasználás, ha gyógyszertárban veszünk hidratáló krémet vagy testápolót és ebbe keverünk néhány csepp levendulaolajat.

A levendula fertőtlenít, hidratál és regenerál. Azt viszont mindenki kísérletezze ki, hogy mi számára a megfelelő arány. Elsőre 1 dl krémhez 5 csepp levendulaolaj hozzáadásával próbálkozzunk …és az illata is nagyon kellemes lesz.

Ha igazán bőrtápláló krémet szeretnénk, akkor vegyünk alapul kókuszolajat. Ezt melegítsük fel, keverjünk bele levendulavizet, pár csepp  levendulaolajat (a kókuszolaj mennyiségétől függően), hűtsük le, majd habverővel krémes állagúvá verjük fel.

Természetesen tehetünk hozzá rózsavizet, zöld teát és az illóolajakat is keverhetjük bőrtípustól függően.

Bőrradír
Keverjünk el egy evőkanál zablisztet 1 csepp levendulaolajjal és annyi vízzel (tisztított vagy ásványvíz), hogy massza állagúvá váljon. A szemet és az ajkat kihagyva masszírozzuk arcunk, nyakunk bőrébe, majd langyos vízzel mossuk le.

Vannak nálam sokkal tapasztaltabb kedves ismerősök, akik remélem szívesen megosztják egy-egy jól bevált recept tartalmát.

Várom jelentkezésüket!

Post a comment