Tél

2015 jan 14

 

Sokunknak nem a legkedvesebb évszaka, de ennek az időszaknak is megvan a maga szépsége és szerepe.

Már élvezhettük a havat és csodálhattuk a jégbe burkolódzott fákat, bokrokat.  A téli sportok kedvelői szánkózhattak, korcsolyázhattak, síelhettek és ebben az évszakban élhettük  át a legmeghittebb ünnepeket és búcsúztathattuk az óévet.

A vidámság ideje is itt van már, Vízkereszt napját követően kezdődik a báli mulatságok szezonja.

Mindig csodálom a növényeket és állatokat, hogy ők a zord időjárást is kibírják és tavasszal mindig izgalommal telve várom, hogy a természet álmából felébredjen. A rügyek minden évben kipattannak, mely csalhatatlanul a megújulás évszakának eljöttét üzeni.

A természet most minket is pihenésre hív, lassítanunk kell, fel kell vennünk szervezetünk téli ritmusát.

Foglalkozzunk többet magunkkal, egymással és pihenjünk.

tel

 

A tűzhely, a kandalló melege  mellől az ablakon át szebbnek tűnik a hófedte táj, és  talán jobban észrevesszük a kinti életet, mely ilyenkor sem szűnik meg.

Bekuckózva kedvenc fotelünkben  szívesen tűnődünk egy forró tea társaságában  vagy  merengünk egy könyv felett. Engedjük meg magunknak.

Hangulatunkat egy kis lakberendezéssel, aroma terápiával könnyen befolyásolhatjuk. Megelőzve a tavaszi megújulási vágyunkat, vigyünk  meleg színeket a lakásba.

Elég egy-két színes párna, egy meleg takaró vagy egy mécses elhelyezése  és máris otthonosabbá válik kis lakunk.  Néhány fűszeres vagy nyarat idéző virágillat pedig csodákra képes, kibillent bennünket borús hangulatunkból.

A hosszú esték talán több alkalmat adnak arra is, hogy többet sürögjünk a konyhában.

A meleg étel ilyenkor csodákat tesz és a természet gondoskodik róla, hogy télen is változatos alapanyagokból válogathassunk, illetve élvezzük azt, amelyet nyáron üvegbe zártunk.

A sütőtök illata, íze, a nyáron eltett lekvárok, befőttek zamata, a sült gesztenye élménye… igen, ezt is ennek az évszaknak köszönhetjük.

És ne felejtsük el, már csak pár hónap és itt a Tavasz!

 

 

 

 

 

 

Post a comment