Vidéki stílus – provance

2014 okt 10

Kő burkolat, pasztellszínű falak, gerendás mennyezet, fehérre festett bútorok, színes, vidám textíliák, használati tárgyak rendezetlen sora.
Egy kanna a képcsőn, tányérok, tálak, poharak az asztalon, régi munkaeszközök a látképben. Mintha épp valamilyen munkafolyamatot végeznénk, ebédhez készülnénk, vagy diót törnénk, de nem, ez mind „kelléke” ennek a stílusnak.
Ami feltűnő, hogy semmi sem tökéletes. A bútorok festése megkopott, az eszközök rozsdásak, a tányérok, tálak szélein látszik az idő nyoma, a díszes poharak is több készlet megmaradt példányai.

A végeredmény egy hangulatos, otthonos enteriőr, melyet szinte mindenki szeret. Vagy azért mert imádja a vidéki stílust, vagy, mert nagyszülei emlékeit idézi fel.

prov2

Harmónia, szeretet, tisztaság, nyugalom és béke sugárzik ezekből az otthonokból, pedig a napi élet minden mozzanatát engedi láttatni. A tárgyak egyedisége és tökéletlensége pedig minden egyes otthont utánozhatatlanná varázsol.

Ez a hangulat az ajtón kilépve tovább erősödik. Az épületek őrzik és látni hagyják a hagyományos építési anyagokat, mely egyben díszíti is azokat.  A színesre, vagy fehérre festett zsalugáterek, gerendák pedig tökéletesítik a stílust, melyet a ház körül burjánzó virágok tesznek még inkább feledhetetlenné.

039

Post a comment